Halloween – reflexbana och pyssel

Fortsättning på gårdagens inlägg…

Att går runt bland husen/stugorna, knacka på och säga ”bus eller godis” hör Halloween till. Det är bäst att ha godis hemma så att man inte råkar ut för ett bus. Det var några monster som vågade sig fram till våran stuga också…

Efter den läskiga middagen hade vi kombinerad reflexbana/tipspromenad. Reflexbanan gör man genom att hänga upp reflexer i träd efter en lagom lång slinga i skogen eller vad man nu har utanför stugknuten. (För oss är det mest fjällbjörk.) Sedan får alla gästerna varsin ficklampa. De följer slingan genom att lysa sig fram. Reflexerna glimmar till och visar vägen. Vi hade satt upp lappar med frågor efter slingan.

Vilken fast föda gillar vampyrer?

1 Torsk

X Kyckling

2 Blodpudding

Vad kan man säga om Dracula när han är ivrig över något nytt?

1 Att han är otålig

X Att han fått blodad tand

2 Att han är entusiastisk

Vad får man om man korsar en snögubbe med en vampyr?

1 Bitande kyla

X Snöboll med huggtänder

2 Istappar

Vad får en kanibal om han är sen till middagen?

1 Svälta

X Skäll

2 Kalla handen

Var simmar spökena?

1 Storsjön

X Badkaret

2 Dödahavet

Vad gillar spökena bäst att göra?

1 Dansa

X Flyga

2 Slå ihjäl död tid

Var i stockholmsområdet bor det flest vampyrer?

1 I Solna

X På Östermalm

2 I Kista

När gästerna gick ut i reflexbanan bytte min man och jag snabbt om till annan förklädnad. Vi gick (sprang) slingan baklänges en bit och gömde oss på olika ställen för att sedan skrämma gästerna. De små barnen tyckte att jag var läskig även fast jag tog av mig masken och pratade med vanlig röst. Bara att jag fanns där i mörkret var läskigt nog. De lite större barnen vågade jag skrämma lite mer… ha, ha…

Kvällen avslutades med att barnen fick pyssla egna Halloweenmonster av tomma toarullar, flirtkulor och annat som fanns i pyssellådan.

Halloween pyssel

Härmed önskar jag er alla en skrämmande Halloween!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *