Bad i fjällsjö – Häggsåssjön

Det blev bad i Häggsåssjön både fredag och lördag. Härligt långgrunt och bara sand, sand, sand på botten. Barnen roade sig med att gräva halvmeterdjupa gropar i sanden på botten. Dom kallade groparna för ”turistfällor”. Gissa om det blev full pott när jag helt ovetandes stapplade ner i en ”turistfälla” och blev lite blötare än jag hade tänkt mig. Min son skrattade gott och sa ”Mamma, nu är du en Turist!”

Det är nästan overkligt att en fjällsjö i Jämtland kan vara en så underbar badsjö. Vid sjön finns det en liten smal sandstrand, klippt gräsmatta, picknickbord, grillar och ett dass. På dasset var det uppsatt planscher med söta katter. Härligt när människor lägger ner tid och kraft på att göra det fint och trivsamt och att det får vara kvar så. På lördagen var det ganska många personer vid badplatsen, ca 20st. Allt är ju relativt… Helt klart finns det plats för fler!

Så här hittar du till Häggsåssjön från Bydalen: Åk mot Gräftåvallen, när du kommer till den här skylten tar du vänster mot Myrviken.

Efter en liten bit kommer en varningsskylt med texten ”Badplats”. Strax därefter ligger badplatsen på höger sida om vägen. Bilen parkerar du på parkeringsplatsen till vänster om vägen.

Så här hittar du till Häggsåssjön från Östersund: Åk först över till Frösön och sedan över Vallsundsbron. Efter bron tar du höger och följer vägen förbi Orrviken och fram till Sannsundsbron. Kör över Sannsundsbron och fortsätt mot Gräftåvallen. Strax efter avtagsvägen till Häggsåsen ligger sjön på vänster sida. Åk förbi skylten som det står ”grillplats” på. Efter en liten bit kommer en parkering på höger sida och badplatsen ligger vid sjön på vänster sida om vägen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *