Fjällets guld – hjortronen

Det är fortfarande en hel del kart (röda omogna bär) men här och var lyser ett moget bär som guld på fjället. Så goda att plocka direkt från marken till munnen!

Jag kommer ihåg när jag var liten och var på middag hos farmor och farfar. Det var många kring bordet och det serverades alltid samma efterrätt. Fem skålar ställdes fram på bänken framför fönstret. Först var det tre stooora skålar; en med hallon, en med blåbär och sist men inte minst en med hjortron. I mellanskålen var det lättvispad grädde och i den minsta skålen var det strösocker. Sedan fick vi barn äta hur mycket bär vi ville. När någon vuxen protesterade sa farmor ”Låt dom äta, det ska ju ätas upp!” Härliga minnen…

Röda bär får vara kvar på fjället några dagar till….

Guldgula bär åker rakt in i munnen på mej!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *