Det byggs i fjällen!

Det byggs överallt i fjällen. Snö sprutas, pistmaskiner gör hopp i skidparker, det snickras på stugor som ska bli färdiga till jul. Den här filmen visar hur en svit i Ishotellet i Jukkasjärvi skapas. Fascinerande!

Den första sektionen av Ishotellet står klar första helgen i december och varje vecka därefter öppnas en ny sektion, fram till dess att hela hotellet är färdigställt i januari. I hotellet finns då en bar, kyrka, och rum och sviter för över 100 gäster.

Hotellet existerar endast mellan december och april. När våren kommer smälter allting bort och återvänder som vatten till Torne älv.

Företaget Icehotel AB grundades1990 av Yngve Bergkvist. För några år sedan var jag på en föreläsning med han och det var en rolig upplevelse. Yngve var enusiastisk och en sann entrepenör. Av is och snö har han skapat en av Nordeuropas största turistattraktioner!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *