Kläder är ett mysterium!

Kläder är ett mysterium ibland tycker jag. Det gäller både kläder till mig sjäv och till barnen. Tröjan jag har på mig just nu köpte jag på ett lågprisvaruhus när min son låg i magen. Det är mer än åtta år sedan med andra ord. Den har blivit en favorit som nästan alltid åker på när jag tar av mig jobbkläderna. Den har tvättats hundratals gånger men ändå behållit både färg och form. Andra gånger har jag köpt dyra tröjan på fina gatan. Inte för att det var dyra tröjan på fina gatan, utan för att jag tyckte om den och i mina ögon var den värd pengarna. Ibland har dyra tröjan (eller vad jag nu köpt) blivit en favorit som behållit både färg och form. Ibland har ett dyrt klädesplagg chanserat redan efter första tvätten.

På samma sätt har det varit med barnens ytterkläder. Jag har köpt dyra overaller som har varit ok, men inte så bra som dom borde ha varit utifrån prislappen. Andra gånger har det varit tvärt om. Ett år köpte jag en overall på ÖB för 69 kr. (Nej, jag har inte skrivit fel pris…) Den hängde ganska ensam på ställningen och var totalt felmärkt i storleken. Kanske var det därför den hängde kvar. Jag köpte den i alla fall till min son att slita på som höstoverall i väntan på den riktiga vintern (och en dyrare = bra overall). Det slutade med att han hade 69kr overallen hela vintern och den funkade helt ok.

Sonen i 69kr overallen:

Tyvärr är det sällan jag har sådan tur med mina klädinköp att jag hittar något som är så billigt och bra som 69 kronors overallen. Det finns ett klädmärke som i och för sig ligger i den övre prisklassen men som lever upp till de förväntningar som jag har utifrån prislappen. Det är Gneis. I höst har jag redan köpt en overall från Gneis till mitt äldsta barn. Hon växer inte så fort längre så jag vågar köpa overallen på hösten utan att hon riskerar att växa ur den innan det blir snö och kallt. Mitt yngsta barn växer så fort just nu att jag inte vet vilken storlek han kommer ha när det är dax för overall. Jag får vänta med att köpa tills den riktiga kylan kommer och overallen behövs.

Nu kanske någon undrar varför jag inte väntar med att köpa dotterns overall också och därmed bara får en fraktkostnad. Jo, jag vet av erfarenhet att vissa färger och storlekar brukar ta slut ganska snabbt och jag ville att hon skulle få möjlighet att välja den overall hon vill ha. Den här blev det:

Nu hänger den i garderoben och väntar på kall snö och mycket bus!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *